RD Sharma Class 6 ex 13.1 Solutions Chapter 13 Quadrilaterals

In this chapter, we provide RD Sharma Class 6 ex 13.1 Solutions Chapter 13 Quadrilaterals for English medium students, Which will very helpful for every student in their exams. Students can download the latest RD Sharma Class 6 ex 13.1 Solutions Chapter 13 Quadrilaterals Maths pdf, Now you will get step by step solution to each question.

TextbookNCERT
ClassClass 6
SubjectMaths
ChapterChapter 13
Chapter NameQuadrilaterals
ExerciseEx 13.1

RD Sharma Solutions for Class 6 Chapter 13 Quadrilaterals Ex 13.1 Download PDF

Chapter 13: Quadrilaterals Exercise 13.1

Question: 1

A quadrilateral having one and only pair of parallel side is called

Sol.

A Trapezium

Question: 2

A quadrilateral whose opposite sides are parallel is called

Sol.

None of these

(A quadrilateral whose opposite sides are parallel is called parallelogram)

Question: 3

A quadrilateral having all sides equal is a

Sol.

Rhombus

(A quadrilateral having four equal sides is called a Rhombus, and if each angle is a right angle then it is called a square)

Question: 4

A quadrilateral whose each angle is a right angle is a

Sol.

Rectangle

(Both a square and a rectangle’s angles are right angles, but the other necessary condition for a quadrilateral to be a square is that its sides must be equal.)

Question: 5

A quadrilateral whose each angle is a right angle and whose all sides are equal is a

Sol.

Square

Question: 6

A quadrilateral having two pairs of equal adjacent sides but unequal opposite sides is called a

Sol.

Kite

Question: 7

The diagonals of a quadrilateral bisect each other. This quadrilateral is a

Sol.

Rectangle

(The diagonals of a parallelogram bisect each other and Rectangle is a parallelogram)

Question: 8

If the diagonals of a quadrilateral bisects each other at a right angle, then the quadrilateral is a

Sol.

Rhombus

Question: 9

An isosceles trapezium has

Sol.

Non- parallel sides that are equal

All Chapter RD Sharma Solutions For Class 6 Maths

I think you got complete solutions for this chapter. If You have any queries regarding this chapter, please comment on the below section our subject teacher will answer you. We tried our best to give complete solutions so you got good

Leave a Comment

Your email address will not be published.