RD Sharma Class 6 ex 12.2 Solutions Chapter 12 Triangles

In this chapter, we provide RD Sharma Class 6 ex 12.2 Solutions Chapter 12 Triangles for English medium students, Which will very helpful for every student in their exams. Students can download the latest RD Sharma Class 6 ex 12.2 Solutions Chapter 12 Triangles Maths pdf, Now you will get step by step solution to each question.

TextbookNCERT
ClassClass 6
SubjectMaths
ChapterChapter 12
Chapter NameTriangles
ExerciseEx 12.2

RD Sharma Solutions for Class 6 Chapter 12 Triangles Ex 12.2 Download PDF

Chapter 12: Triangles Exercise 12.2

Question: 1

Total number of parts of a triangle is

Solution:

Six: Three sides and three angles

Question: 2

A perpendicular drawn from a vertex to the opposite side of a triangle is known as

Solution:

An Altitude: An Altitude is defined as the perpendicular drawn from a vertex to the opposite side of a triangle.

Question: 3

A triangle

Solution:

has three altitudes

Question: 4

Line segment joining the vertices to the mid – points of the opposite side of a triangle is known as

Solution:

Medians: A median is defined as the line segment joining the vertex to the mid – point of the opposite side of a triangle.

Question: 5

A triangle whose no two sides are equal is called

Solution:

A scalene triangle: A Scalene triangle is defined as the triangle in which no sides are equal.

Question: 6

A triangle whose two sides are equal is known as

Solution:

An isosceles triangle: An isosceles triangle is a triangle that has two equal sides.

Question: 7

A triangle whose two sides are equal is called

Solution:

An equilateral triangle is defined as a triangle whose all sides are equal.

Question: 8

The sum of the lengths of side of a triangle is known as its

Solution:

Perimeter: Perimeter is defined as the sum of the length of all the sides of a triangle

Question: 9

A triangle having all sides of different length is known as its

Solution:

Scalene triangle: A Scalene triangle is defined as a triangle having all sides of different length.

Question: 10

A triangle whose one angle is more than 90° is called

Solution:

An obtuse triangle: An obtuse triangle is a triangle whose one angle is more than 90o

All Chapter RD Sharma Solutions For Class 6 Maths

I think you got complete solutions for this chapter. If You have any queries regarding this chapter, please comment on the below section our subject teacher will answer you. We tried our best to give complete solutions so you got good

Leave a Comment

Your email address will not be published.