RD Sharma Class 9 Solutions Chapter 6 Factorisation of Polynomials Ex 6.5

In this chapter, we provide RD Sharma Solutions for Chapter 6 Factorisation of Polynomials Ex 6.5 for English medium students, Which will very helpful for every student in their exams. Students can download the latest RD Sharma Solutions for Chapter 6 Factorisation of Polynomials Ex 6.5 Maths pdf, free RD Sharma Solutions for Chapter 6 Factorisation of Polynomials Ex 6.5 Maths book pdf download. Now you will get step by step solution to each question.

TextbookNCERT
ClassClass 9
SubjectMaths
ChapterChapter 6
Chapter NameFactorisation of Polynomials
ExerciseEx 6.5

RD Sharma Solutions for Class 9 Chapter 6 Factorisation of Polynomials Ex 6.5 Download PDF

Question 1.
x3 + 6x2 + 11x + 6
Solution:
Class 9 RD Sharma Solutions Chapter 6 Factorisation of Polynomials

Question 2.
x3 + 2x2 – x – 2
Solution:
Class 9 Maths Chapter 6 Factorisation of Polynomials RD Sharma Solutions
RD Sharma Book Class 9 PDF Free Download Chapter 6 Factorisation of Polynomials

Question 3.
x3 – 6x2 + 3x + 10
Solution:
RD Sharma Class 9 Book Chapter 6 Factorisation of Polynomials

Question 4.
x4 – 7x3 + 9x2 + x- 10
Solution:
Factorisation of Polynomials With Solutions PDF RD Sharma Class 9 Solutions
RD Sharma Class 9 Maths Book Questions Chapter 6 Factorisation of Polynomials

Question 5.
3x3 – x2 – 3x + 1
Solution:
RD Sharma Mathematics Class 9 Solutions Chapter 6 Factorisation of Polynomials

Question 6.
x3 – 23x2 + 142x – 120        [NCERT]
Solution:
Solution Of Rd Sharma Class 9 Chapter 6 Factorisation of Polynomials

Question 7.
y3 – 7y + 6
Solution:
Let f(y) = y3 – 7y + 6
RD Sharma Math Solution Class 9 Chapter 6 Factorisation of Polynomials

Question 8.
X3 -10x2 – 53x – 42
Solution:
RD Sharma Class 9 Questions Chapter 6 Factorisation of Polynomials

Question 9.
y3 – 2y2– 29y – 42
Solution:
Maths RD Sharma Class 9 Chapter 6 Factorisation of Polynomials
RD Sharma Class 9 Chapter 6 Factorisation of Polynomials

Question 10.
2y3 – 5y2 – 19y + 42
Solution:
RD Sharma Class 9 Solutions Chapter 6 Factorisation of Polynomials
RD Sharma Solutions Class 9 Chapter 6 Factorisation of Polynomials

Question 11.
x3 + 132 + 32x + 20      [NCERT]
Solution:
RD Sharma Class 9 PDF Chapter 6 Factorisation of Polynomials

Question 12.
x3 – 3x2 – 9x – 5 [NCERT]
Solution:
Factorisation of Algebraic Expressions Class 9 RD Sharma Solutions

Question 13.
2y3+ y2 – 2y – 1      [NCERT]
Solution:
RD Sharma Class 9 Solution Chapter 6 Factorisation of Polynomials

Question 14.
x3 – 2x2 – x + 2
Solution:
Class 9 RD Sharma Solutions Chapter 6 Factorisation of Polynomials

Question 15.
Factorize each of the following polynomials:
(i) x3 + 13x2 + 31x – 45 given that x + 9 is a factor
(ii) 4x3 + 20x2 + 33x + 18 given that 2x + 3 is a factor
Solution:
Class 9 Maths Chapter 6 Factorisation of Polynomials RD Sharma Solutions
RD Sharma Book Class 9 PDF Free Download Chapter 6 Factorisation of Polynomials

Question 16.
x4 – 2x3 – 7x2 + 8x + 12
Solution:
RD Sharma Class 9 Book Chapter 6 Factorisation of Polynomials
Factorisation of Polynomials With Solutions PDF RD Sharma Class 9 Solutions

Question 17.
x4 + 10x3 + 35x2 + 50x + 24
Solution:
RD Sharma Class 9 Maths Book Questions Chapter 6 Factorisation of Polynomials
RD Sharma Mathematics Class 9 Solutions Chapter 6 Factorisation of Polynomials

Question 18.
2x4 – 7x3 – 13x2 + 63x – 45
Solution:
Solution Of Rd Sharma Class 9 Chapter 6 Factorisation of Polynomials
RD Sharma Math Solution Class 9 Chapter 6 Factorisation of Polynomials

All Chapter RD Sharma Solutions For Class 9 Maths

—————————————————————————–

All Subject NCERT Exemplar Problems Solutions For Class 9

All Subject NCERT Solutions For Class 9

*************************************************

I think you got complete solutions for this chapter. If You have any queries regarding this chapter, please comment on the below section our subject teacher will answer you. We tried our best to give complete solutions so you got good marks in your exam.

If these solutions have helped you, you can also share rdsharmasolutions.in to your friends.

Leave a Comment

Your email address will not be published.