RD Sharma Class 9 Solutions Chapter 2 Exponents of Real Numbers Ex 2.1

In this chapter, we provide RD Sharma Solutions for Chapter 2 Exponents of Real Numbers Ex 2.1 for English medium students, Which will very helpful for every student in their exams. Students can download the latest RD Sharma Solutions for Chapter 2 Exponents of Real Numbers Ex 2.1 Maths pdf, free RD Sharma Solutions for Chapter 2 Exponents of Real Numbers Ex 2.1 Maths book pdf download. Now you will get step by step solution to each question.

TextbookNCERT
ClassClass 9
SubjectMaths
ChapterChapter 2
Chapter NameExponents of Real Numbers
ExerciseEx 2.1

RD Sharma Solutions for Class 9 Chapter 2 Exponents of Real Numbers Ex 2.1 Download PDF

Question 1.
Simplify the following:
RD Sharma Class 9 Chapter 2 Exponents of Real Numbers
Solution:
RD Sharma Class 9 Solutions Chapter 2 Exponents of Real Numbers
RD Sharma Solutions Class 9 Chapter 2 Exponents of Real Numbers

Question 2.
If a = 3 and b =-2, find the values of:
(i) aa+ bb
(ii) ab + ba
(iii) (a+b)ab
Solution:
RD Sharma Class 9 PDF Chapter 2 Exponents of Real Numbers

Question 3.
Prove that:
Exponents of Real Numbers Class 9 RD Sharma Solutions
Solution:
RD Sharma Class 9 Solution Chapter 2 Exponents of Real Numbers
Class 9 RD Sharma Solutions Chapter 2 Exponents of Real Numbers

Question 4.
Prove that
Class 9 Maths Chapter 2 Exponents of Real Numbers RD Sharma Solutions
Solution:
RD Sharma Book Class 9 PDF Free Download Chapter 2 Exponents of Real Numbers
RD Sharma Book Class 9 Pdf Free Download Chapter 2 Exponents of Real Numbers

Question 5.
Prove that
RD Sharma Class 9 Book Chapter 2 Exponents of Real Numbers
Solution:
Exponents of Real Numbers Problems With Solutions PDF RD Sharma Class 9 Solutions

Question 6.
RD Sharma Class 9 Maths Book Questions Chapter 2 Exponents of Real Numbers
Solution:
RD Sharma Mathematics Class 9 Solutions Chapter 2 Exponents of Real Numbers
RD Sharma Mathematics Class 9 Solutions Chapter 2 Exponents Of Real Numbers

Question 7.
Simplify the following:
Solution Of Rd Sharma Class 9 Chapter 2 Exponents Of Real Numbers
Solution:
RD Sharma Math Solution Class 9 Chapter 2 Exponents Of Real Numbers
RD Sharma Class 9 Questions Chapter 2 Exponents Of Real Numbers

Question 8.
Solve the following equations for x:
Maths RD Sharma Class 9 Chapter 2 Exponents Of Real Numbers
Solution:
RD Sharma Class 9 Chapter 2 Exponents of Real Numbers
RD Sharma Class 9 Solutions Chapter 2 Exponents of Real Numbers

Question 9.
Solve the following equations for x:
RD Sharma Solutions Class 9 Chapter 2 Exponents of Real Numbers
Solution:
RD Sharma Class 9 PDF Chapter 2 Exponents of Real Numbers
Exponents of Real Numbers Class 9 RD Sharma Solutions

Question 10.
If 49392 = a4b2V3, find the values.of a, b and c, where a, b and c are different positive primes.
Solution:
RD Sharma Class 9 Solution Chapter 2 Exponents of Real Numbers

Question 11.
If 1176 = 2a x 3b x Tc, find a, 6 and c.
Solution:
Class 9 RD Sharma Solutions Chapter 2 Exponents of Real Numbers

Question 12.
Given 4725 = 3a5b7c, find:
(i) the integral values of a, b and c
(ii) the value of 2-a 3b 7c
Solution:
Class 9 Maths Chapter 2 Exponents of Real Numbers RD Sharma Solutions
RD Sharma Book Class 9 PDF Free Download Chapter 2 Exponents of Real Numbers

Question 13.
If a = xyp-1, b = xy q-1 and c = xyr-1, prove that aq-r br-p cp-q = 1
Solution:
RD Sharma Book Class 9 Pdf Free Download Chapter 2 Exponents of Real Numbers

All Chapter RD Sharma Solutions For Class 9 Maths

—————————————————————————–

All Subject NCERT Exemplar Problems Solutions For Class 9

All Subject NCERT Solutions For Class 9

*************************************************

I think you got complete solutions for this chapter. If You have any queries regarding this chapter, please comment on the below section our subject teacher will answer you. We tried our best to give complete solutions so you got good marks in your exam.

If these solutions have helped you, you can also share rdsharmasolutions.in to your friends.

Leave a Comment

Your email address will not be published.