RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 8 Division of Algebraic Expressions Ex 8.2


In this chapter, we provide RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 8 Division of Algebraic Expressions Ex 8.2 for English medium students, Which will very helpful for every student in their exams. Students can download the latest RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 8 Division of Algebraic Expressions Ex 8.2 Maths pdf, free RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 8 Division of Algebraic Expressions Ex 8.2 book pdf download. Now you will get step by step solution to each question.

TextbookNCERT
ClassClass 8
SubjectMaths
ChapterChapter 8
Chapter NameDivision of Algebraic Expressions
ExerciseEx 8.2

RD Sharma Solutions for Class 8 Chapter 8 Division of Algebraic Expressions Ex 8.2 Download PDF

Divide

Question 1.
6x3y2z2 by 3x2yz
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 8 Division of Algebraic Expressions Ex 8.2 1

Question 2.
15m2nby 5m2n2
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 8 Division of Algebraic Expressions Ex 8.2 2
Question 3.
24a3bby -8ab
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 8 Division of Algebraic Expressions Ex 8.2 3
Question 4.
-21abc2 by 7abc
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 8 Division of Algebraic Expressions Ex 8.2 4
Question 5.
72xyz2 by – 9xz
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 8 Division of Algebraic Expressions Ex 8.2 5
Question 6.
-72a4b5cby – 9a2b2c3
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 8 Division of Algebraic Expressions Ex 8.2 6

Simplify :

Question 7.
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 8 Division of Algebraic Expressions Ex 8.2 7
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 8 Division of Algebraic Expressions Ex 8.2 8
Question 8.
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 8 Division of Algebraic Expressions Ex 8.2 9
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 8 Division of Algebraic Expressions Ex 8.2 10

All Chapter RD Sharma Solutions For Class 8 Maths

—————————————————————————–

All Subject NCERT Exemplar Problems Solutions For Class 8

All Subject NCERT Solutions For Class 8

*************************************************

I think you got complete solutions for this chapter. If You have any queries regarding this chapter, please comment on the below section our subject teacher will answer you. We tried our best to give complete solutions so you got good marks in your exam.

If these solutions have helped you, you can also share rdsharmasolutions.in to your friends.

Leave a Comment

Your email address will not be published.