RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5


In this chapter, we provide RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5 for English medium students, Which will very helpful for every student in their exams. Students can download the latest RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5 Maths pdf, free RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5 Maths book pdf download. Now you will get step by step solution to each question.

TextbookNCERT
ClassClass 8
SubjectMaths
ChapterChapter 4
Chapter NameCubes and Cube Roots
ExerciseEx 4.5

RD Sharma Solutions for Class 8 Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5 Download PDF

Making use of the cube root table, find the cubes root of the following (correct to three decimal places) 
Question 1.
7
Solution:
7–√3 =1.913 (From the table)

Question 2.
70
Solution:
70−−√3 =4.121 (From the table)

Question 3.
700
Solution:
700−−−√3=7×100−−−−−−√3= 8.879 (from 10x−−−√3)

Question 4.
7000
Solution:
7000−−−−√3=70×100−−−−−−−√3 = 19.13 (from 100x−−−−√3)

Question 5.
1100
Solution:
1100−−−−√3=11×100−−−−−−−√3 = 10.32 (from 100x−−−−√3)

Question 6.
780
Solution:
780−−−√3=78×100−−−−−−−√3 = 9.205 (from 10x−−−√3)

Question 7.
7800
Solution:
7800−−−−√3=78×100−−−−−−−√3 = 19.83 (from 100x−−−−√3)

Question 8.
1346
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5 1

Question 9.
250
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5 2
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5 3

Question 10.
5112
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5 4

Question 11.
9800
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5 5

Question 12.
732
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5 6

Question 13.
7342
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5 7
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5 8

Question 14.
133100
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5 9

Question 15.
37800
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5 10

Question 16.
0.27
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5 11

Question 17.
8.6
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5 12
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5 13

Question 18.
0.86
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5 14

Question 19.
8.65
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5 15

Question 20.
7532
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5 16

Question 21.
833
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5 17
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5 18

Question 22.
34.2
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5 19

Question 23.
What is the length of the side of a cube whose volume is 275 cm3. Make use of the table for the cube root.
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 4 Cubes and Cube Roots Ex 4.5 20

All Chapter RD Sharma Solutions For Class 8 Maths

—————————————————————————–

All Subject NCERT Exemplar Problems Solutions For Class 8

All Subject NCERT Solutions For Class 8

*************************************************

I think you got complete solutions for this chapter. If You have any queries regarding this chapter, please comment on the below section our subject teacher will answer you. We tried our best to give complete solutions so you got good marks in your exam.

If these solutions have helped you, you can also share rdsharmasolutions.in to your friends.

Leave a Comment

Your email address will not be published.