RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7

In this chapter, we provide RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 for English medium students, Which will very helpful for every student in their exams. Students can download the latest RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 Maths pdf, free RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 Maths book pdf download. Now you will get step by step solution to each question.

TextbookNCERT
ClassClass 8
SubjectMaths
ChapterChapter 3
Chapter NameSquares and Square Roots
ExerciseEx 3.7

RD Sharma Solutions for Class 8 Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 Download PDF

Question 1.
84.8241
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 1

Question 2.
0.7225
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 2

Question 3.
0.813604
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 3
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 4

Question 4.
0.00002025
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 5

Question 5.
150.0625
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 6

Question 6.
225.6004
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 7

Question 7.
3600.720036
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 8

Question 8.
236.144689
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 9
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 10

Question 9.
0.00059049
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 11

Question 10.
176.252176
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 12
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 13

Question 11.
9998.0001
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 14

Question 12.
0.00038809
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 15
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 16

Question 13.
What is that fraction which when multiplied by itself gives 227.798649 ?
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 17

Question 14.
square playground is 256.6404 square metres. Find the length of one side of the playground.
Solution:
Area of square playground = 256.6404 sq. m
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 18

Question 15.
What is the fraction which when multiplied by itself gives 0.00053361 ?
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 19

Question 16.
Simplify :
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 20
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 21
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 22

Question 17.
Evaluate 50625−−−−−√ and hence find the value of 506.25−−−−−√+5.0625−−−−−√.
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 23
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 24

Question 18.
Find the value of 103.0225−−−−−−−√ and hence And the value of
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 25
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 3 Squares and Square Roots Ex 3.7 26

All Chapter RD Sharma Solutions For Class 8 Maths

—————————————————————————–

All Subject NCERT Exemplar Problems Solutions For Class 8

All Subject NCERT Solutions For Class 8

*************************************************

I think you got complete solutions for this chapter. If You have any queries regarding this chapter, please comment on the below section our subject teacher will answer you. We tried our best to give complete solutions so you got good marks in your exam.

If these solutions have helped you, you can also share rdsharmasolutions.in to your friends.

Leave a Comment

Your email address will not be published.