RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS

In this chapter, we provide RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS for English medium students, Which will very helpful for every student in their exams. Students can download the latest RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS pdf, free RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS Maths book pdf download. Now you will get step by step solution to each question.

TextbookNCERT
ClassClass 8
SubjectMaths
ChapterChapter 2
Chapter NamePowers
ExerciseMCQS

RD Sharma Solutions for Class 8 Chapter 2 Powers MCQS Download PDF

Question 1.
Square of (−23)
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 1
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 2

Question 2.
Cube of −12 is
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 3
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 4

Question 3.
Which of the following is not equal to
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 5
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 6
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 7

Question 4.
Which of the following in not reciprocal of
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 8
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 9

Question 5.
Which of the following numbers is not equal to −827 ?
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 10
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 11

Question 6.
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 12
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 13

Question 7.
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 14
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 15

Question 8.
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 16
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 17

Question 9.
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 18
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 19

Question 10.
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 20
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 21

Question 11.
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 22
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 23

Question 12.
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 24
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 25

Question 13.
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 26
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 27

Question 14.
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 28
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers MCQS 29

Question 15.
For any two non-zero rational numbers a and b,a4+b4 is equal to
(a) (a + b)1 
(b) (a + b)0
(c) (a + b)4
(d) (a + b)8
Solution:
(c) {∵ a4 + b4 = (a + b)4}

Question 16.
For any two rational numbers a and b, a5 x b5 is equal to
(a) (a x b)0
(b) (a x b)10

(c) (a x b)5
(d) (a x b)25

Solution:
(c) {∵ a5 x b5 = (a x b)5}

Question 17.
For a non-zero rational number a, a7 + a12 is equal to
(a) a5
(b) a-19

(c) a-5
(d) a19

Solution:
(c) {a5 a12 = a7-12 =a-5}

Question 18.
For a non-zero rational number a, (a3)-2 is equal to
(a) a6
(b) a-6
(c) a-9
(d) a1

Solution:
(b) {(a3)-2 = a3 x (-2)= a6}

All Chapter RD Sharma Solutions For Class 8 Maths

—————————————————————————–

All Subject NCERT Exemplar Problems Solutions For Class 8

All Subject NCERT Solutions For Class 8

*************************************************

I think you got complete solutions for this chapter. If You have any queries regarding this chapter, please comment on the below section our subject teacher will answer you. We tried our best to give complete solutions so you got good marks in your exam.

If these solutions have helped you, you can also share rdsharmasolutions.in to your friends.

Leave a Comment

Your email address will not be published.