RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2

In this chapter, we provide RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 for English medium students, Which will very helpful for every student in their exams. Students can download the latest RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 Maths pdf, free RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 Maths book pdf download. Now you will get step by step solution to each question.

TextbookNCERT
ClassClass 8
SubjectMaths
ChapterChapter 2
Chapter NamePowers
ExerciseEx 2.2

RD Sharma Solutions for Class 8 Chapter 2 Powers Ex 2.2 Download PDF

Question 1.
Write each of the following in exponential form :
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 1
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 2
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 3

Question 2.
Evaluate :
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 4
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 5
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 6

Question 3.
Express each of the following as a rational number in the form pq:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 7
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 8

Question 4.
Simplify :
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 9
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 10

Question 5.
Express each of the following rational numbers with a negative exponent :
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 11
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 12

Question 6.
Express each of the following rational numbers with a positive exponent :
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 13
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 14

Question 7.
Simplify :
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 15
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 16
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 17

Question 8.
By what number should 5-1 be multiplied so that the product may be equal to (-7)-1 ?
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 18

Question 9.
By what number should (12)−1 be multiplied so that the product may be equal to (−47)−1 ?
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 19

Question 10.
By what number should (-15)-1 be divided so that the quotient may be equal to (-5)-1 ?
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 20

Question 11.
By what number should (53)−2 be multiplied so that the product may be (73)−1 ?
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 21

Question 12.
Find x, if
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 22
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 23
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 24
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 25
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 26

Question 13.
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 27
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 28

Question 14.
Find the value of x for which 52x + 5-3 = 55.
Solution:
RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 2 Powers Ex 2.2 29

All Chapter RD Sharma Solutions For Class 8 Maths

—————————————————————————–

All Subject NCERT Exemplar Problems Solutions For Class 8

All Subject NCERT Solutions For Class 8

*************************************************

I think you got complete solutions for this chapter. If You have any queries regarding this chapter, please comment on the below section our subject teacher will answer you. We tried our best to give complete solutions so you got good marks in your exam.

If these solutions have helped you, you can also share rdsharmasolutions.in to your friends.

Leave a Comment

Your email address will not be published.